Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Адміністративні та кримінальні правопорушення, вчинені на території Южноукраїнської МТГ з 06 по 11 лютого

15.02.2023
Відділення поліції № 3 Вознесенського районного управління поліції
  • 6 лютого о 14:00 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що 30 хвилин тому жінці 1938 року народження зателефонували та повідомили, що нібито її онука скоїла правопорушення та потрібно гроші за вирішення питання. Жінка віддала 20000 грн. чоловіку, який виглядав на 30 років та був на сірому автомобілі. За даною заявою проведена перевірка, попередня кваліфікація кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 190 Карного Кодексу України.
  • 7 лютого о 17:05 надійшла заява від жінки 1949 року народження, що мешкає у будинку № 4 по вулиці Енергобудівників, про те, що її сусід дуже гучно слухає музику, чим заважає їй відпочивати, а на зауваження не реагує. Поліція, що прибула за вказаною адресою, отримала від заявниці письмове пояснення по даному факту та роз’яснила жінці, що у цей час доби в діях сусіда не вбачаються ознаки адміністративного правопорушення за ст. 182 КУпАП. З сусідом було проведено профілактичну бесіду.
  • 8 лютого о 00:41 надійшло повідомлення про те, що у четвертому під’їзді будинку № 46 по вулиці Європейській в одній з квартир голосно грає музика та заважає відпочивати. Поліція, що прибула за вказаною адресою, склала щодо порушника тиші постанову про адміністративне правопорушення за с. 1 ст. 182 КУпАП та провела з ним профілактичну бесіду.
  • 8 лютого о 19:51 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що у першому під’їзді будинку № 16 по бульвару Квітковому чоловік у неадекватному стані кидається битися. Поліція, що прибула за вказаною адресою, встановила, що заявник разом із дружиною знаходилися у дворі, коли на їхню адресу почав висловлюватися нецензурною лайкою та погрожувати фізичною розправою якийсь чоловік. Поліція відібрала письмові пояснення від учасників події та склала щодо порушника протокол за ст. 173 КУпАП.
  • 9 лютого о 17:21 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що о 17:19 біля Палацу культури сталося зіткнення автомобілів Opel Astra та Skoda Oktavia. Поліція встановила, що водій автомобіля Opel, рухаючись по другорядній дорозі (пр. Соборності), при виїзді на нерегульоване перехрестя (пр. Незалежності та пр. Соборності), не надав переваги в русі автомобілю Skoda, який рухався головною дорогою, та скоїв з ним зіткнення. В результаті аварії обидва транспортні засоби отримали механічні пошкодження з матеріальними збитками. Від учасників події було відібрано письмові пояснення по даному факту та зібрано всі необхідні матеріали. Відносно водія автомобіля Opel було складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 124 КУпАП.
  • 10 лютого о 16:18 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що заявнику о 15:00 зателефонували шахраї, отримали від нього дані, внаслідок чого було знято кошти з пенсійної картки заявника у розмірі 26 тис. 989 грн. Проведеною перевіркою встановлено, що невідома особа шляхом обману заволоділа грошима заявника 1962 року народження під приводом зміни пінкоду та подальшого перешкоджання знаття грошей з його картки.
  • 11 лютого о 13:52 надійшла заява від жителя міста 1963 року народження про те, що у лютому місяці він замовив у невідомої особи через Фейсбук три талони по 20 літрів на пальне для заправки на АЗС, перерахувавши на картку кошти в сумі 2535 грн. Після отримання даних талонів при перевірці їх на АЗС, оператор повідомив, що вони не відповідають стандартам. Попередня кваліфікація кримінального правопорушення – ч. 1 ст. 190 КК України.
  • 11 лютого о 15:08 до районного управління надійшло повідомлення від рятувальника міського пляжу, який повідомив, що неподалік від берега в районі пляжу на кризі провалився хлопчик приблизно восьми років, який намочився у холодній воді та на момент дзвінку перебував у приміщенні рятувального посту. Поліція, що приїхала за викликом, встановила, що малолітній та неповнолітній брати прийшли подивитися на лід, внаслідок чого молодший провалився у воду по коліна. На місце події було викликано інспектора ювенальною юстиції та бабусю дітей, яка є їхнім опікуном. Щодо бабусі складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 184 ч. 1 КУпАП.