Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Нова програма розвитку малого і середнього підприємництва

13.02.2023
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Малий та середній бізнес в нашій громаді відіграє значну роль. Він не лише насичує ринок товарами та послугами, а й створює додаткові робочі місця, сприяє розвитку конкуренції, впливає врешті решт на зовнішній вигляд міста. Багато років підприємці переважно розраховували лише на свої сили, а стосунки з владою бачили з такої точки зору: нам не потрібно допомагати, головне, щоб не заважали. Та останні роки доля посилає бізнесу важкі випробування.

На початку війни саме від бізнесменів залежало, чи є в нас що поїсти,  і вони попри чисельні труднощі героїчно забезпечували громаду продуктами харчування, гігієнічними засобами, ліками.

Та чи потрібна самим підприємцям допомога місцевої влади?

Нинішнього року управління економічного розвитку запропонувало, а депутати міської ради підтримали на 35-й сесії нову програму розвитку малого і середнього підприємництва на 2023-2025 роки.

Поки що підприємці скептично ставляться до нової програми та кроків, що робить влада їм назустріч.

До речі, в місті свого часу були засновані два об’єднання підприємців, але їх діяльність виявилася малоефективною. Тож бізнесу і владі необхідно налагодити комунікацію заради сталого економічного розвитку громади.