Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Продовжується робота з оформлення заявок на отримання компенсації за розміщення внутрішньо переміщених осіб

07.02.2023
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Управлінням житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради ведеться активна робота з оформлення заявок на отримання компенсації за розміщення внутрішньо переміщених осіб.

Кожного місяця, з 1 по 5 число власники житла, що прихистили в себе переселенців оформлюють необхідний пакет документів для отримання грошової компенсації з державного бюджету на погашення вартості комунальних послуг.

Порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану,  встановлений Постановою Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 року.

Допомогу оформляють на попередній місяць. На жаль, якщо власники житла не звернулися до 5 числа місяця,  допомога у наступному місяці не нараховуватиметься.

З 6 по 11 число щомісяця фахівці управління житлово-комунального господарства формують списки і передають їх на область, і вже звідти нараховуються кошти.

На превеликий жаль, деякі власники житла зловживають державною допомогою, і подають заявки навіть після того, коли внутрішньо переміщені особи покинули їх будинок.