Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Роботи з озеленення громади розпочаті

07.02.2023
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У лютому місяці на дільниці озеленення комунального підприємства Служба комунального господарства починається копітка робота з вирощування квітів. Заздалегідь були придбані насіння петунії, вербени, чорнобривців, газанії, віоли та інші. Багато насіння також було самотужки зібрано минулого сезону. Тепер озеленювачі готують ґрунт, добрива, створюють належні температурні умови та вирощують сотні тендітних паростків. У сприятливий час квіти з оранжерей будуть висаджені на клумбах міста. За словами майстра озеленення Ольги Оршівської, працювати тут нелегко через підвищену вологість, високу температуру та шкідливі випаровування добрив.

Для прикрашання громади готують однолітні квіти, але тут вирощують й багаторічні рослини. Є традиційна троянда, сукуленти, туї, сосни. Озеленювачі експериментують, вишукують нові види та сорти у прагненні надати місту більш презентабельний, європейський вигляд. На жаль, якась частка рослин гине, стовідсоткового виживання неможливо досягти навіть у сучасних теплицях. А ще після висаджування квітів на клумби їх інколи крадуть. Та через це озеленювачі не опускають руки, навпаки, шукають ідеї, де тільки можливо. Наприклад, у польському місті Белхатув, яке відвідала очільниця СКГ Лідія Паламарчук у складі делегації від нашої громади.

Але окрім європейського досвіду є й власні уподобання, які також впливають на вибір рослин.

Нинішнього року працівники служби комунального господарства побудували четверту теплицю, що потрібна для загартовування рослин. Зараз ці столи порожні, а вже через місяць тут зазеленіє безліч представників флори, які з часом прикрасять клумби громади.