Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Щотижнева нарада з керівниками соціальної сфери діяльності

03.02.2023
Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

В місті активно обговорюється тема безхатченків та людей, які страждають на алкоголізм. А якщо точніше, у зимову пору ці категорії населення часто доставляють на приймальне відділення лікарні і вони створюють певні незручності для місцевих жителів.

Рішення цієї проблеми шукали під час щотижневої наради з керівниками соціальної сфери діяльності під головуванням заступника Южноукраїнського міського голови Марії Дроздової, що відбулася першого лютого в залі засідань Южноукраїнського виконавчого комітету.

Для безхатченків та людей, що опинилися в у складних життєвих обставинах, на базі інфекційного відділення лікарні функціонують «соціальні палати», які фінансуються за рахунок місцевого бюджету.

Щодо алкозалежних: поліція запевнила керівників міста та лікарні, про вжиття заходів адміністративного характеру по відношенню до тих хто заважає роботі лікарів та порушує громадський порядок. Стосовно них будуть складені протоколи про адміністративні правопорушення та здійснюватиметься затримання до трьох годин.

Для нетверезих осіб, що поводяться не агресивно, беручі до уваги комендантську годину, уже найближчим часом при лікарні буде створено палату для їх тимчасового перебування до ранку.

Найближчим часом при лікарні буде створено соціальну палату для тимчасового перебування алкозалежних людей.

Крім того, директор КНП «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня» Сергій Лупов доповів, що на поточному тижні лікарі, що пройшли відповідне навчання, приступлять до роботи на новому обладнанні, придбаному у минулому році.

Директор НКП «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Дмитро Мірошник розповів про збільшення випадків захворювань на ГРВ, пневмонію. Збільшилась кількість пацієнтів серед дітей. Проте коронавірус зафіксовано лише в одного пацієнта за тиждень.

Вихованці дитячо-юнацької спортивної школи 19 лютого відвідають місто-побратим Белхатув, що в Польщі, з метою спільних тренувань та відпочинку. Про це повідомила начальник управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради Неля Захарко, яка перебуваючи в складі делегації, у відряджені в Польщі домовилась про таку можливість для юних спортсменів.

Також цього дня говорили про проведення планових медоглядів, потребу у створенні паркувальних місць біля медичних закладів, інформаційне заохочення донорів до здачі крові, видачу гуманітарної допомоги, проведення спортивних та вшанувальних заходів у громаді.

Марія Борисівна надала ряд доручень керівникам на виконання до наступного засідання.