Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

КП «Критий ринок» відроджується

31.01.2023
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Чи живий ще критий ринок у місті? Щосуботи тут багато людей, машин, торгових точок, а от у буденні дні тихо та безлюдно. Деякі підприємці скаржаться, що інколи за тиждень не заробляють ні копійки. Товариство з обмеженою відповідальністю «Гранд Інвест Сервіс» п’ять років тому уклало з місцевою владою інвестиційний договір, яким було передбачено вкладання 11 мільйонів гривень у розвиток ринку. Але цього не сталося.

За 5 років існування інвестор не зробив покращень, добивав те, що є, ринок був у занепавшому вигляді. Жодних покращень для привабливості продавців та покупців зроблено не було.

На 32-ій сесії міської ради, що відбулася у жовтні минулого року, депутати прийняли рішення про дострокове розірвання інвестиційного договору через порушення його умов. Ринок повернувся під керівництво місцевої влади.

В першу чергу тут був виконаний частковий ремонт сантехнічної мережі, що була у жахливому стані, відновлено опалення, демонтоване попереднім керівництвом. Все це робиться за власні кошти підприємства. Та навіть за таких витратах нинішнього року вдалося подолати збитковість й почати отримувати прибуток. Жоден з працівників ринку не був звільнений. Не зазнав змін й графік роботи.

Наразі планується реконструкція ринку, яка передбачає ремонт існуючих приміщень та будівництво нових торгівельних павільйонів на місці цих залізних столів, тож реалізація овочів та м'яса мають переміститися у двір. Комунальне підприємство також працює над розширенням сфер діяльності. Всі ці кроки мають на меті залучення більшої кількості підприємців на ринок, що дозволить зробити його привабливим для покупців.