Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Щодо повідомлення RASFF

23.01.2023
Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Арбузинським управляння Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області (далі – Арбузинське управління)  отримано лист Держпродспоживслужби від 19.01.2023 № 11.1.3-21/1525, щодо повідомлення RASFF № 2022.7376-fup 4, стосовно виявлення високого вмісту акриламіду в печиві, що виготовлене в Румунії (виробник: Ro Star S.A., Romania ) та експортувалось з Польщі (оптовик: VYV DISTRIBUTION Sp. z o.o., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «ЛЬВІВІМПОРТ», вул. Володимира Великого, 2, м. Львів, 79021).

Згідно статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі – Закон) оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи.

У разі виявлення вищезазначеної продукції в обігу, просимо негайно інформувати  Арбузинське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області на e-mail: ugukr_dpss@dpssmk.gov.ua

Вищевикладену інформацію просимо довести до відома операторів ринку, діяльність яких пов'язана обігом зазначених харчових продуктів та розмістити на офіційному сайті.

Повідомлення RASFF та інформація щодо простежуваності