Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Розширена апаратна нарада

10.01.2023
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Дев’ятого січня пройшла розширена апаратна нарада з керівниками місцевих підприємств, установ, організацій, комунальних підприємств, управлінь та служб міської ради ,відділів апарату виконавчого комітету Южноукраїської територіальної громади.

Нараду провела заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Марія Дроздова.

Вона наголосила, що актуальною потребою сьогодення є будівництво пам’ятного знаку загиблим захисникам України. Існує ідея реставрації вже існуючого Меморіального комплексу Захисникам Вітчизни міста Южноукраїнська, який частково демонтували в рамках закону про декомунізацію.

Відділом містобудування та архітектури ще у минулому році було створено робочу групу, яка обстежила стан Меморіального комплексу і надала пропозицію замінити стелу на інший сучасний монумент, який уособлюватиме вільну, незалежну Україну.

- До нас звертаються батьки загиблих Героїв яким важлива пам'ять про своїх дітей, - розповіла Марія Борисівна, - Ми розглядаємо можливість встановлення Меморіальних дошок з іменами героїв, на спорудах навчальних закладів, будинках в яких вони проживали. Але вкрай важливо мати один меморіальний комплекс, куди у пам’ятні дати  зможе підійти вся громада, вклонитись та покласти квіти, вшанувати подвиг своїх земляків.

Також цього дня заслухали інформацію про: відновлення офлайн-навчання для учнів 4-х класів та для 2-3 класів за повною згодою батьків і при наявності місць в бомбосховищах навчальних закладів; продовження мобілізації до 19 лютого; робота  з підрядниками, залучення інвесторів в ОТГ, роботу пунктів обігрів у місті та  старостинських округах та багато інших питань.

На завершення  апаратної наради були надані рекомендації та складено плани, керівники управлінь та служб виконавчого комітету отримали постановчі завдання для виконання на поточний період.

Марія Борисівна подякувала всім за порозуміння, побажала всім мирного неба та благополуччя у новому році.