Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До уваги отримувачів державних соціальних допомог, яким у період дії воєнного стану було автоматично продовжено виплату до 31.12.2022!

28.12.2022
Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

З 30.11.2022 року набрала чинності постанова Кабінетому Міністрів України №1320 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету міністрів України щодо призначення окремих видів державної допомоги та соціальних стипендій».

Зазначеною постановою внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 07.03.2022 № 214 «Деякі питання надання державної соціальної допомоги та пільг на період введення воєнного стану», а саме уточнено особливості надання державних соціальних допомог та пільг на період введення воєнного стану.

Передбачено, що виплата державних допомог та пільг у період дії воєнного стану продовжується лише особам, які проживають на території територіальних громад, включених до переліку територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні).

Особам, які не проживають на території територіальних громад, включених до переліку територіальних громад, строк виплати державних допомог та пільг продовжується до 31.12.2022 року (включно), тобто з січня 2023 року виплата допомог буде припинена і такі особи повинні подати новий пакет документів для продовження виплати.