Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

19 грудня - Міжнародний день допомоги бідним

19.12.2022
Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Міжнародний день допомоги бідним (International Day to Assist the Poor) відзначається щорічно 19 грудня. Ця подія була встановлена Організацією Об'єднаних Націй у 1995 році. У той період майже одна четверта частина населення всієї планети (1,5 млрд. чоловік) проживала за межею крайньої бідності. Природно, що проблема бідності вимагала розробки планів щодо її якнайшвидшого викорінення.

З того часу багато країн змогли підняти свою економіку і звести чисельність бідного населення до мінімуму. На превеликий жаль, досі не знайдено глобальне вирішення цієї проблеми. Досі існують держави, в яких середній прожитковий добовий максимум становить менше одного долара США.

Погодьтеся, зараз навколо нас багато бідних людей. По-справжньому бідних, тих, кому іноді не вистачає на елементарні речі – їжу, одяг, ліки. Ще більше незаможних, тих, які обирають – яблука дитині чи проїзд на транспорті до роботи, заплатити за комуналку чи купити взуття, вилікувати зуби чи зробити операцію. Безумовно, причин такого стану - безліч.

Це і фінансова безграмотність, всілякі катастрофи, хвороби, важкі життєві обставини, злиденна зарплата і таке інше. Цілком природно – бідність не дозволяє людині повноцінно брати участь у житті суспільства та розкрити свій потенціал у повній мірі.

19 грудня в рамках Міжнародного дня допомоги бідним у багатьох країнах відбуваються різноманітні семінари, форуми та акції, мета яких – залучення громадськості до вирішення проблеми злиднів.

Цього дня допоможіть комусь, хто цього справді потребує. Найголовніше робіть це від душі та допомагайте від серця, а ще – не шкодуйте про віддане. Просто будьте добрими і одного разу добро до Вас повернеться!