Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Триває акція «16 днів проти насильства»

06.12.2022
Южноукраїнський міський центр соціальних служб

6 грудня – це День  вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі. У 1989 році Марк Лепін приніс до Політехнічної школи напівавтоматичну гвинтівку з якою мав намір розправитися із студентками і передсмертний лист, в якому звинувачував фемінізм та жінок у своїх життєвих негараздах. Розстріл жінок у Монреалі мав великий резонанс у світі, адже він загострив увагу на проблемі насильства проти жінок. Саме насильство щодо жінок і дітей найпоширеніше ганебне явище у світі.

З метою своєчасного виявлення та запобігання  будь якого виду насильства   02 грудня 2022 року  практичним психологом Денного Центру соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства  проведено засідання «круглого столу» для спеціалістів соціально-психологічної служби закладів   освіти  нашої громади на тему: «Мобілізація зусиль фахівців щодо ідентифікації та реагування на випадки як домашнього насильства так і насильства за ознакою статі».

Під час обговорення учасники сформували навички виявлення та перенаправлення осіб, які постраждали від різних видів насильства з особливою увагою до жінок і дівчат, які постраждали від ґендерно зумовленого   насильства. Практичні психологи закладів освіти    отримали інформацію щодо розширення доступу до соціально-психологічних послуг та   можливість оглянути кризові кімнати, які обладнані саме для того, щоб забезпечити постраждалих місцем затишку.