Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

2 грудня світова спільнота відзначає Міжнародний день боротьби за скасування рабства

02.12.2022
Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

2 грудня 1949 року прийняли Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами. Щороку 2 грудня за рішенням Генеральної Асамблеї ООН відзначається Міжнародний день боротьби за скасування рабства.

Ми звикли вважати, що рабство залишилося в далекому минулому людства. Але, на жаль, це жахливе явище існує й у сучасному світі. Хоч рабство вважається одним з найтяжчих видів приниження людської гідності та всюди є забороненим, мільйони людей продовжують жити як раби або в умовах, що наближені до рабських.

На жаль, у світі досі існують сучасні форми рабства, такі як сексуальна експлуатація, торгівля людьми, продаж наречених, шлюби з примусу, боргові зобовязання, ряд форм дитячої праці, насильницьке вербування дітей для використання у збройних конфліктах та боргова кабала.

Ніхто не може бути підданий катуванню, жорстокому, нелюдському або такому, що принижує його гідність, поводженню чи покаранню.

Жодна людина без її вільної згоди не може бути піддана медичним, науковим чи іншим дослідам. Також Конституцією України забороняється використання примусової праці.

Завдання Міжнародного дня боротьби за скасування рабства – об’єднання зусиль урядів, громадянського суспільства та приватного сектора, для викорінення всіх сучасних форм рабства.