Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Навчання спеціалістів

30.11.2022
Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

29-30.11.2022 відбувся онлайн семінар Миколаївського регіонального центру підвищення кваліфікації за короткостроковою програмою «Моніторинг стану виплати заробітної плати та забезпечення зайнятості населення в умовах воєнного стану»

 В семінарі прийняли участь заступник начальника управління, начальник відділу з питань праці та сім’ї Олена  ФІЛОНОВА та головний спеціаліст відділу з питань праці та сім’ї Наталя ОНИЩЕНКО.

Під час семінару розглянуто наступні питання:

Здійснення спеціального моніторингу погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах, в установах і організаціях. Відновлення роботи тимчасових комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Здійснення територіальними органами Держпраці заходів щодо дотримання законодавства про оплату праці. Мінімальні державні гарантії в оплаті праці та відповідальність за їх недотримання.

Ведення обліку в системі Державного реєстру застрахованих осіб.

Питання зайнятості населення в контексті сучасних змін.

 Соціальний діалог в Україні: сучасний стан та перспективи.

Семінар пройшов за участі директору департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної військової адміністрації Оксани ЄЛЬЧІЄВОЇ, фахівців департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної військової адміністрації; Управління Держпраці у Миколаївській області; Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області; Миколаївського обласного центру зайнятості; Національної служби  посередництва і примирення в Миколаївській області.