Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Щодо повідомлення RASFF

25.11.2022
Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Арбузинським управляння Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області (далі – Арбузинське управління)  отримано інформаційне повідомлення по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 18 жовтня 2022 року № 2022.6063, стосовно виявлення перевищення максимально допустимого рівня флюбендазолу у свинині, що експортувалась з Нідерландів (виробник: COMPAXO MIDDELHAL, Netherlands; роздрібний продавець: Albert Heijn B.V., Netherlands; Carmo Food Nordic A/S, Denmark; Tomex Danmark A/S, Denmark) до України (отримувач: ТзОВ «МЕЛМІТ», проспект Перемоги, 15, м. Луцьк, Волинська область, 43005; ТзОВ «АГРО-ІНВЕСТ», вул. Львівська, 19, м. Червоноград, Львівська область, 715200).

Згідно статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі – Закон) оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи.

У разі виявлення вищезазначеної продукції в обігу, просимо негайно інформувати  Арбузинське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області на e-mail: arb_dpss@dpssmk.gov.ua