Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Загострення хронічних хвороб в осінньо-зимовий період

24.11.2022
Комунальне некомерційне підприємство "Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня"

В осінньо-зимовий період частішають випадки захворювань шлунково-кишкового тракту, кістково-м’язової системи, дихальних та сечових шляхів. І  цьому є своє пояснення. 
Через часті опади, холодний вітер, морози доводиться довше перебувати в закритих приміщеннях і менше рухатись. Внаслідок чого погіршується кровообіг та виникають застійні явища.  Тому хронічна інфекція, якщо вона є, може перейти в стан загострення — наприклад, у шлунково-кишковому тракті або сечових шляхах. Не рідкісними у холодний сезон стають і скарги на біль у суглобах. Зазвичай вони пов’язані зі старою травмою або такими хронічними захворюваннями як, артрит або артроз. Як правило, вони нагадують про себе, коли відбувається зниження атмосферного тиску – перед дощем.

Пам’ятайте, що хронічні захворювання – це захворювання, що тривають значний проміжок часу або періодично відновлюються. Мають стадії загострення та ремісії.

Якщо захворювання все-таки набуло хронічної форми, завдання пацієнта дотримуватись спеціальних профілактичних заходів (призначених лікарем), щоб недуга якомога довше перебувала у стадії ремісії.

Не зневажайте симптомами захворювання навіть, якщо вони не супроводжуються гострим болем. Слідкуйте, щоб нездужання не переросло в хронічну хворобу.

Звертайтеся до лікаря вчасно та будьте здорові!