Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Міжнародний день логопеда

14.11.2022
КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

14 листопада – Міжнародний день логопеда. На міжнародному рівні цей день став відзначатися з 2004 року. Це професійне свято присвячене тим людям, які трудяться для соціального блага.

Помилково вважати, що вчитель-логопед працює над виправленням тільки неправильної вимови звуків. Корекція звуковимови - це тільки верхівка айсберга. Логопед працює з усіма порушеннями мовлення: загальним недорозвиненням мовлення; її відсутністю, порушеннями голосу, темпу і тембру мови, мовними відхиленнями внаслідок патології центральної нервової системи.

Процес коригування мовлення у дитини - тривалий шлях, на якому батьки є першими і найголовнішими помічниками. Однак тільки цей важкий шлях може призвести до позитивних результатів.

Комунальний заклад «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади» вітає вчителя – логопеда відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю та логопедів всіх навчальних закладів громади з професійним святом, бажає Вам міцного здоров'я, злагоди й любові, терпіння і мудрості, невичерпної наснаги, здійснення найзаповітніших мрій, щастя та людської вдячності! Зі святом вас, дорогі логопеди!