Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

ЗНАЙ НАШИХ !!!

25.10.2022
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

21-23 жовтня у м. Мукачево Закарпатської області відбувся чемпіонат України з греко-римської боротьби серед спортсменів до 16 років.

Участь у змаганнях прийняли 217 юних борців з 19 областей нашої Держави.

Спортивну честь Миколаївщини на борцівському килимі у складі збірної команди області захищали і представники южноукраїнської школи греко-римської боротьби – вихованці спорткомплексу «Олімп» УСО ВП ПАЕС.

Треба відразу додати, що зі своєю задачею наші хлопці впоралися на відмінно !!!

Залікові 33 рейтингові очка южноукраїнців до загального командного заліку збірної області, який склав загалом 66 очок, та золота медаль чемпіонату України !!!

Чемпіоном України серед кадетів у ваговій категорії до 45 кг став Середін Денис !!!

Отримавши перемоги над представниками Закарпаття, Сумщини та Київської області, Денис  став найкращим серед 12 спортсменів цієї вагової категорії.

(На фото: чемпіон України з греко-римської боротьби U-16 Середін Денис

разом зі своїми тренерами-викладачами Чебановим Д.С. та Карая Б.Е.)

Ще один наш спортсмен – Шульга Микита – впевнено отримавши 2 перемоги над борцями Закарпатської та Черкаської областей, але, допустивши прикру помилку у чверть фіналі змагань при проведенні технічної дії, на жаль вибув з боротьби за медалі чемпіонату України, зайнявши 7 місце серед 32 спортсменів вагової категорії до 60 кг. Проте, не помиляється тільки той, хто не ризикує та нічого не робить, як на килимі, так і у житті! Якісно зроблений аналіз над помилками – це досвід, який піднімає людину на щабель вище! Тому, вся южноукраїнська борцівська родина вірить у наполегливість Микити щодо підкорення найвищих спортивних висот та бажає йому успіхів на цьому шляху!

Звісно, що попереду аналіз виступів спортсменів, розбір «польотів», робота над помилками, корегування планів підготовки до нових офіційних стартів кожному з вихованців, кропітка та щоденна робота, результатом  якої і стає золото чемпіонату України та перемоги на чемпіонатах Європи та Світу... Але все це буде незабаром… А зараз ми щиро вітаємо тренерів-викладачів СК «Олімп» УСО ВП ПАЕС Карая Бутхузі Емірійовича та Чебанова Дениса Сергійовича з ще одним чемпіоном України та бажаємо їм наснаги та завзяття на тренерському поприщі!

Вітаємо з перемогою і самого спортсмена – Середіна Дениса! Він довго йшов до своєї мети. На протязі двох останніх років Денис ставав бронзовим та срібним призером чемпіонатів України. Влітку 2022 року у складі збірної команди України приймав участь у чемпіонаті Європи серед юнаків U-15 у м. Загреб (Хорватія). І нарешті збулась одна зі спортивних мрій – виграти золото чемпіонату України!

Вітаємо також з цим успіхом і тренерів міста Вознесенська – Матієва Володимира Михайловича та Сорочан Геннадія Олександровича! Це саме ті люди, професіонали своєї справи, які заклали основи та любов до такого виду спорту як греко-римська боротьба майбутньому чемпіонові. Справа в тому, що Денис разом зі своїм молодшим братом та батьками проживає у м. Вознесенську, де і починав свої заняття боротьбою.

На протязі більше ніж двох років (!), кожен день (!), а під час канікул в загальноосвітніх школах 2 рази на день (зранку та ввечері…), батьки, попри непогоду, свою професійну зайнятість та ще багато факторів, возять обох хлопців з м. Вознесенська до м. Южноукраїнська на щоденні тренування секції греко-римської боротьби.

Можливо, це і є та сама складова успіху: беззаперечна роль батьків та їх безсумнівна довіра професіоналізму тренерів, щоденна та злагоджена робота наставників, які є прикладом для своїх вихованців і в побуті, і на борцівському килимі та величезне бажання самої дитини !!!

ТІЛЬКИ РАЗОМ МИ – СИЛА !

ТІЛЬКИ В ЄДНОСТІ НАША ПЕРЕМОГА !