Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Допомога багатодітній родині з Херсонщини

21.10.2022
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні тисячі людей терміново евакуюються до більш безпечних регіонів. Южноукраїнська громада з самого початку війни долучилася до екстреного розміщення та подальшого влаштування людей, що вирішили залишитися в нашій громаді.

У серпні до нашого міста приїхала багатодітна родина з окупованої території Херсонської області у пошуках житла і затишку. В цій родині виховуються п’ятеро дітей віком від одного до семи років. Громада надала родині тимчасовий прихисток в одному з дошкільних закладів міста, який був визначений місцем тимчасового перебування внутрішньо переміщених громадян, забезпечили психологічною підтримкою, безкоштовним дворазовим харчуванням, засобами гігієни, продуктами харчування, одягом і взуттям, що були у використанні, тощо.

Розуміючи, що з такою кількістю дітей сім'ї дуже важко винайняти житло, соціальні служби міста посприяли у пошуках житла та запропонували вільний будинок для проживання, що знаходиться у смт. Костянтинівка. Будинок знаходиться в центрі селища, але потребує ремонту та облаштування всім необхідним.

На час ремонту мати з дітьми перебуватимуть у місцевому дитячому центрі, де вони зможуть отримати соціальні, психологічні, логопедичні послуги, відвідувати дитячі заходи у супроводі працівників Центру.

Організацією надання допомоги цій сім’ї активно зайнялася депутат міської ради Людмила Рибакова. Згодом комунальні служби вивільнили будинок від сміття, небайдужі мешканці прибрали подвір’я. Працівники КП «Грааль» проклали водопровід до житлового будинку, силами КП СКГ викопано яму для облаштування септику. Староста Олександр Черней посприяв оранці городу.
ПрАТ «Юженергобуд» під керівництвом Дмитра Литвиненка надало більшу частину будматеріалів для ремонтних робіт, за які вже завзято взялися бабуся з чоловіком з цієї сім’ї. Підприємством надано: фарба біла емаль, цемент у великій кількості, пісок відсів, вимикачі, розетки, дошка, плитка полова, плитка для стін, плитка для груби та плити, брус, гвіздки шиферні, реберойд, сітка рабіца для штукатурки.

Соціальні служби громади мають можливість тільки частково забезпечити родину всім необхідним для ремонту та налагодження побуту. Платоспроможність міського бюджету, у зв'язку з військовим станом, сьогодні обмежується державним казначейством, тому соціальні служби міста звертаються до підприємців міста з проханням допомогти цій сім’ї будівельними матеріалами: церезит, сітка рабіца для огорожі, газовий балон, лінолеум, плита чугунка, колісники, дверцята для піддувала, водостічна система, ТВХ плити потолочні, ДВП для полиць, вхідні двері, ванна, раковина, унітаз, шпалери, бойлер, вагонка, шифер для даху, відлив кутовий металевий.

Всіх небайдужих городян просимо відгукнутися і надати сім’ї побутову техніку та меблі, які були у використанні.

Контактні особи щодо передачі переселенцям будівельних матеріалів та меблів:
бабуся Валентина: 066 048 35 19.
староста Олександр Черней: 067 271 73 42.