Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Дитячо-батьківське заняття в Центрі соціальних служб

19.10.2022
Южноукраїнський міський центр соціальних служб

Сьогодні 238 доба, як Україна протистоїть повномасштабному вторгненню росії. Протягом останніх двох тижнів російські загарбники посилили обстріли… І знову величезна кількість людей вимушено втікає від війни та насилля. Біда ближче, лихо загрозливіше. Однак попри все - готовність допомогти тим, хто у біді, ще більша та потужніша. 

Починаючи з 2014 року спеціалісти Центру соціальних служб багато чому навчилися. Отримані знання і практичний досвід роботи з наслідками психологічних травм так важливі і зараз, коли треба дати раду соціально-психологічним проблемам, з якими стикаються люди, зокрема і внутрішньо переміщені  особи з різних регіонів України. 

Фахівці із соціальної роботи постійно проводять зустрічі, надаючи соціальну підтримку, а практичні психологи Центру надають психологічну допомогу усім, хто відчуває в ній потребу. Особливу увагу психологи Центру приділяють наданню психологічної допомоги дітям, адже вони найбільш незахищена та вразлива частина населення. Зіштовхуючись з будь-якими подіями, які становлять загрозу їхньому життю та життю близьких, діти дуже сильно залежать від дорослих та їх реакцій.   

18 та 19 жовтня практичним психологом Центру Лідією Лемещук у співпраці з членкинею Товариства Червоного Хреста Світланою Філіпповою було проведено дитячо-батьківське заняття. Метою заняття було надати учасникам зустрічі техніки відновлення та адаптації та техніки щодо використання внутрішнього ресурсу для подолання стресу. Під час заняття були використанні арт-вправи, за допомогою яких на символічному рівні можна висловити найрізноманітніші почуття і емоції: любов, ненависть,злість, страх і радість. Наприкінці зустрічі діти отримали наповненні іграшками, настільними іграми та корисними матеріалами рюкзаки. Спільно проведений за грою час сім’єю час також сприяє знизити рівень стресу.