Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відкриття денного центру

07.10.2022
Южноукраїнський міський центр соціальних служб

У Южноукраїнській міській територіальній громаді запрацював Денний центр соціально-психологічної допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства

«Шелтер – добрий приклад  плідної співпраці громади, влади та громадських організацій. Коли занедбане приміщення перетворюється в прихисток для тих, хто цього потребує. Адже сьогодні є багато людей, які потребують допомоги»…

Сьогодні, 7 жовтня 2022 року,  в Южноукраїнську офіційно відкрили денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статті.

Центр функціонуватиме  на базі Южноукраїнського міського центру соціальних служб.

В Южноукраїнській МТГ це перший за своїм функціоналом Центр, метою якого є надання комплексу соціальних послуг та створення безпечних умов для тимчасового перебування таких осіб.  Приміщення капітально відремонтували та забезпечили необхідними речами за рахунок спів фінансування місцевого бюджету ЮМТГ та Міжнародної Організації з Міграції, яка входить в структуру ООН.

У відкритті денного центру взяли участь секретар міської ради Акуленко Олександр, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дроздова Марія, депутати міської ради, керівники установ і організації міста, тощо.

Секретар ЮМР Олександр Акуленко висловив подяку представнику Міжнародної Організації з Міграції пані Ірині Мидловець за підтримку, участь в реалізації проєкту та запевнив у подальшій підтримці громадою.

У денному центрі є три кімнати, де одночасно можуть перебувати до 10 осіб. Приміщення забезпечено усіма видами комунальних послуг, відповідає санітарно-гігієнічним нормам і вимогам пожежної безпеки.

Послуги в денному центрі надаються безкоштовно.

«Важливо, що денний центр для осіб, які постраждали від домашнього насильства відчинив свої двері  саме в цей час»