Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Найбільше багатство літніх людей — їх досвід, мудрість, вміння та знання

03.10.2022
КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Безмежна вдячність вам, дорогі представники старшого покоління, за безцінні знання та слушні поради, за готовність підтримати і допомогти, за гідний приклад для наслідування.

Міжнародний день людей похилого віку відзначається щорічно 1 жовтня з 1991 року. День літньої людини – це чисте і світле свято. Свято наших батьків, бабусь та дідусів, день, коли ми віддаємо їм свою любов і повагу. А в Україні цей день також і День ветерана.

Літній вік людини - зовсім не означає, що він вже на багато що не здатний, як раз навпаки. Те що може літня людина, рідко здатний зробити більш молодий, і мова зовсім не про сили і енергію, яка властива молодому поколінню, але про досвід і терпіння, наполегливість та здатность досягати поставлених завдань, ментальної гнучкості й толерантності, яка присутня в достатку у більшості літніх людей.

Як приклад, що поважний вік в наш час це не лише самотність та постійні хвороби, а й можливість бути постійно у тонусі. Так з 2012 року при комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»  функціонує «Університет третього віку» для осіб похилого віку та осіб з інвалідністю.

У навчальному 2021-2022 році 146 осіб отримали освітні послуги на наступних факультетах:

  • «Історично-краєзнавчий» (смт.Костянтинівка);
  • «Цікаве дозвілля» (смт.Костянтинівка);
  • «Скандинавська хода» (м.Южноукраїнськ);
  • «Психологія» (м.Южноукраїнськ);
  • «Медико-валеологічний» (м.Южноукраїнськ)»;
  • «Основи права» (м.Южноукраїнськ);
  • «Літературно-краєзнавчий» (с.Іванівка);
  • «Народні звичаї та обряди» (с.Панкратове).

Із введенням карантинних заходів через COVID – 19 та запровадженням воєнного стану по всій території  України  заняття в «Університеті третього віку» на більшості факультетів не проводилися. Більшість факультетів перейшли в режим он-лайн. Але сподіваємося, що ситуація в країні зміниться на краще і ми знову запрацюємо у звичному режимі.

Від усього серця бажаємо Вам миру, добра і щастя! Нехай у цьому стрімкому світі завжди по-особливому світиться родинний теплий вогник – вічне джерело наснаги й любові.  Бережіть здоров'я своє та своїх близьких, адже це найцінніший дар у житті!