Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Дошкільному навчальному закладу «Казка» - 35 років!

30.09.2022
Управління освіти Южноукраїнської міської ради

18 листопада 1987 року відкрив свої двері дитячий садок-ясла № 8, нині дошкільний навчальний заклад «Казка». Такого великого закладу для дошкільнят на той час в Україні не було: чудово обладнаний, затишний, розрахований на 600 місць, з плавальним басейном, двома харчоблоками, світлими просторими залами та груповими приміщеннями. З початку існування, а це вже 35 років, «Казка» випустила майже 4500 випускників.

Першою завідувачкою закладу стала Лідія Яківна Петренко, яка об’єднала навколо себе творчих, розумних, ініціативних, сповнених любові до дітей і своєї професії людей. Далі садок очолювали Людмила В’ячеславівна Дидзюль, Марія Федорівна Гурова, Надія Анатоліївна Припутень. Нині керує «Казкою» Галина Петрівна Мороз, яка працює в закладі з першого року його існування.

З початку відкриття садочку педагогічний колектив приділяв велику увагу всебічному розвитку дошкільнят. Понад 60% педагогів садочка мають вищу освіту, із них сім нагороджені премією міського голови «Кращий освітянин року». Дев’ять жінок – вихователі, помічниця вихователя, медсестра, прибиральниця, каштеляна – працюють у ДНЗ «Казка» з першого дня й до сьогодення.

На теперішній час в закладі функціонують 15 вікових груп для дітей від 1,6 місяців до 7 років: дев’ять груп загального типу, три – для дітей з важкими порушеннями мовлення, ще три – для дітей із затримкою психічного розвитку.

З перших днів військової агресії з боку російської федерації у «Казці» закипіла волонтерська діяльність з підтримки не лише військових, а й внутрішньо переміщених осіб. Педагоги та обслуговуючий персонал плели килимки, шили подушки, різали стрічки для плетіння маскувальних сіток, випікали смачні пиріжки та печиво, смажили рибу, заготовляли дрова для тероборони, співпрацювали з волонтерським центром «Берегиня», допомагали колегам з інших навчальних закладів годувати захисників. Сьогодні  вони ні на день не припиняють свою діяльність: кожного дня плетуть маскувальні сітки та килимки, шиють постільну білизну, збирають продукти  та кошти для придбання необхідних речей для захисників з міста Южноукраїнськ.

Педагогічний колектив ДНЗ № 8 знає, що виховання наших дітей на початку життя – не просте завдання, але впевнений в тому, що той фундамент, який закладено в перші роки життя дитини саме працівниками дошкільного закладу, служить їм опорою в майбутньому.

Глибока подяка і низький уклін вам, працівникам «Казки», за самовіддану працю, щедрість і тепло ваших сердець, які ви безкорисливо віддаєте підростаючому поколінню, несете свої знання і вогонь душі дітям – майбутньому нашої держави. Вам і вашим рідним міцного здоров'я, родинного благополуччя, оптимізму і впевненості в кращому майбутньому.