Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

День людини похилого віку

30.09.2022
Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку,  а в Україні це також і День ветерана.

Цей день – символ єдності і спадкоємності поколінь, чудова нагода сказати теплі слова подяки батькам, ветеранам війни і праці, пенсіонерам і літнім людям за їх внесок у розвиток нашої країни, за багаторічну добросовісну працю, доброту та мудрість.

І наша увага і турбота необхідна їм кожної хвилини не як відзначення святкової дати, а як повага до тих, хто своєю багаторічною працею заслуговують на глибоку пошану нащадків.
Приємно, що багато хто з них ведуть активний спосіб життя, беруть участь в патріотичному вихованні молоді, захоплюються мистецтвом і творчістю.

Саме в цей день в Раду ветеранів Южноукраїнської міської організації ветеранів війни, праці та Збройних Сил Організації ветеранів України завітав секретар міської ради Олександр АКУЛЕНКО, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Марія ДРОЗДОВА, начальник управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради Ельвіра ГЕХАД. Гості вручили учасникам заходу подарунки, солодощі, продовольчі набори і квіти. Секретар міської ради від імені керівництва міста та депутатського корпусу побажав учасникам заходу мирного неба, здоров’я, благополуччя. Та запевнив, що наступного року привітання буде відбуватися у більшому і просторому приміщенні.

Також, під час зустрічі обговорили механізм співпраці щодо забезпечення продовольчими наборами соціально незахищеної категорії громадян з числа членів цієї організації на період воєнного стану.

Не забула міська влада напередодні святкового дня і про людей похилого віку, які проживають в сільській місцевості. Соціальні працівники від імені міської влади передали 29.09.2022 продуктові набори жителям с.Іванівка с.Панкратове, смт Костянтинівка, с.Бузьке яким виповнилося 85 і більше років.

В такий нелегкий час міська влада не залишилася байдужою та піклується про малозабезпечених осіб з інвалідністю, які знаходяться в скрутному становищі. Особливо пріоритет надається особам з інвалідністю І групи. Саме такій громадянці П. дорадчий орган управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради вирішив надати допомогу у придбанні пральної машинки. Незважаючи на перепони у видатках з боку управління державної казначейської служби України в місті Южноукраїнську необхідну побутову техніку було придбано та вручено 23.09.2022.

Тож, сьогоднішній передсвятковий день був насичений приємними подіями та привітаннями для такої особливої та поважної категорії мешканців нашої громади.