Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Сьогодні 29 вересня всі отоларингологи України відзначають своє професійне свято

29.09.2022
Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Можливість вільно дихати, гарно чути і легко говорити робить наше життя повноцінним. І в цьому нам допомагають отоларингологи. Тож, знайомимося!

Лікар-отолоринголог комунального некомерційного підприємства «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня» - ШВЕД ДАР’Я ВОЛОДИМИРІВНА.

Дар’я Володимирівна виділила зі свого щільного графіку нам годинку й розповіла трохи про себе та свої принципи в роботі.

Закінчила Харківський національний медичний університет у 2017 році. Проходила інтернатуру по спеціальності: отоларингологія на базі Миколаївської областної клінічної лікарні.

Працювала в КНП ММР " Лікарня швидкої невідкладної допомоги" та в Миколаївському військовому госпіталі.

У своїй щоденній професійній діяльності дотримується принципу справедливості, співчуття та  "холодного розуму". На думку  отоларинголога Дар’ї Володимирівни, хорошим лікарем є той, хто постійно навчається.

В КНП ЮМБЛ, де зараз працює лікарка пацієнт може отримати наступні послуги та лікавуння, а саме: аудіометрія, дослідження вестибулярного апарату, катетеризація слухових труб, продування за Політцером, промивання сірчаних корок, інстиляції в гортань лікувальних сумішей, видалення сторонніх тіл з вуха, носа, горла. 


Задля ближчого знайомства з жителями  нашої громади, запропонували Дар’ї Володимирівні відповісти на запитання бліц опитування. Відповіді цікаві та можна зробити висновки, що наша героїня виважена, цілеспрямована, серйозно відноситься до своєї справи, готова завжди підвищувати свій професійний рівень.

  • Що наразі читаєте? - «Райк Хамер "Нова німецька медицина"
  • Авто чи велосипед? – «Авто»
  • Коли активніше себе почуваєте зранку чи ввечері? – «Ввечері»

 


Також, управління охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради інформує жителів нашої громади, що на її території у приватному кабінеті приймає дитячий лікар-отоларинголог Громко Андрій Михайлович. Познайомилися і з ним ближче. Ось, що розповів про себе Андрій Михайлович.

В 2010 році закінчив Львівський державний медичний університет. Професійний шлях, розпочався ще з медичного училища, далі університет, інтернатура, паралельно вже працював у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності ДСНС України. В серпні 2013-го, переїхав до Южноукраїнська, де продовжив свою практику у міській дитячій поліклініці та частково стаціонарі. В 2016 році розпочав приватну медичну практику, якою займається і до сьогодні. У своїй щоденній професійній діяльності дотримується принципу -  нічого зайвого, не зашкодити своїми діями, мінімум болю,ставлення до своїх пацієнтів так, як би  хотів, щоб ставилися до його дітей. Хорошим лікарем, на думку Андрія Михайловича, є той у кого є практичні знання, хороше обладнання, "здорове" конкуруюче середовище. Звернувшись до приватного кабінету, де приймає лікар, громадяни можуть отримати наступні послуги та лікування : діагностика, амбулаторне лікування та профілактика ЛОР – захворювань.
Діагностика проблем слуху - аудіометричне обстеження.

Ендоскопія Лор органів.

Ну й бліц опитування для Андрія Михайловича

  • Що наразі читаєте? – «Валерій Ананьєв "Сліди на дорозі"
  • Авто чи велосипед? – «Велосипед - не заморочуєшся із заторами, паркуванням, ...але залежить і від відстані яку необхідно подолати ... зганяти до Миколаєва на велосипеді .. таке собі задоволення»
  • Коли активніше себе почуваєте зранку чи ввечері? – «Вечір»


Неможливо було не згадати у цей день про такого лікаря-отоларинголога, який подарував вже багатьом жителям нашої громади і дорослим, і дітям вільне дихання, гарний слух та здорове горло це – Рудих Руслан Віталійович.

Руслан Віталійович закінчив  Одеський державний медичний університет у 1996р.

З 1997 року працював ЛОР лікарем у СМСЧ 2, м.Южноукраїнськ до 2008р., 2008- 2015р профілакторій "Іскра", 2015-2018  ТОВ"Медіпроф" - отоларинголог, з 2019р працює в приватному медичному кабінеті. У своїй професійній діяльності використовує принцип -  «Non nocere», що в перекладі не нашкодь! Хорошим лікарем для Руслана Віталійовича є   той, після прийому  якого пацієнт відчуває полегшення.  

Ну й бліц опитування для Руслана Віталійовича

  • Що наразі читаєте? – Лем "Казки роботів"  
  • Авто чи велосипед? – І авто, і велосипед!
  • Коли активніше себе почуваєте зранку чи ввечері? – «Вечір»


Вітаємо наших чудових отоларингологів з професійним святом!

Бажаємо Вам успіхів і натхнення, міцного здоров’я та сімейного щастя!