Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбулася щотижнева нарада з керівниками управліннь соціальної сфери та медичних закладів Южноукраїнської міської громади

23.09.2022
Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

У вівторок під головуванням заступниці міського голови  Марії Дроздової відбулася щотижнева нарада з керівниками управліннь соціальної сфери  та медичних закладів Южноукраїнської міської громади. 

На нараді було проаналізовано стан захворюваності на коронавірус та стан готовності медичних закладів до різкого зростання кількості хворих.

Керівник первинної ланки Дмитро Мірошник зазначив, що з серпня місяця відбулося зростання кількості хворих на коронавірусну хворобу. Так, за серпень було зареєстровано 62 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу,  з початку вересня – вже 89.

Загалом перебіг хвороби у пацієнтів цьогоріч легкий, пацієнти здебільшого перебувають на амбулаторному лікуванні, але є і випадки госпіталізації. 

На нараді було також окреслено коло питань, які потребують якнайшвидшого вирішення. 

Зокрема, щодо: 

- забезпечення потреби у кисні та  достатній кількості ліжкомісць на випадок погіршення ситуації з захворюваністю на коронавірус. 

-  прискорення робіт по виготовленню проектної документації та встановленню кисневої станції, яка у 2022 році була придбана державою для потреб нашої громади за рахунок держави;

- стану готовності лікарень та об'єктів соціальної інфраструктури міста до осінньо-зимового періоду з урахуванням військового стану;

- стану готовності до відкриття в жовтні місяці  нового центру соціального спрямування;

- посилення інформування населення з питань отримання соціальних послуг та гуманітарної допомоги вразливим верствам населення в нашій громаді;

- перенесення місць тимчасового перебування ВПО з дитячого садочка в гуртожиток міста,  ремонт та облаштування цього центру відповідно до вимог законодавства.

- облаштування пунктів обігріву на території нашої громади з урахуванням сіл.