Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Южноукраїнська міська територіальна громада чекає саме на тебе! Не зволікай!

21.09.2022
Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

13.09.2022 року відбулося засідання комісії з відбору кандитатів на навчання за кошти  бюджету Южноукраїнської міської територіальної громади у вищих навчальних закладах на лікарів (далі – Комісія) під головуванням заступника міського голови з питань діяльності органів виконавчої влади Марії Дроздової. До розгляду присутнім членам Комісії управлінням охорони здоров’я було надано заяву кандидата на навчання на лікаря за кошти бюджету Южноукраїнської міської територіальної громади.

Студент (заявник) здобув повну загальну середню освіту в 2019 році у Южноукраїнській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №3.  В червні 2022 року отримав диплом молодшого спеціаліста Миколаївського базового медичного фахового коледжу Миколаївської обласної ради за спенціальністю «Медсестринство» з середнім балом навчання 5,0 (за п’ятибальною системою). Наразі, заявник є студентом 2 курсу 2022-2023 навчального року, за спеціальністю «Медицина» Полтавського державного медичного університету. Зі слів студента, в майбутньому він бажає стати лікарем вторинної ланки.

За результатами розгляду заяви  всі члени Комісії одноголосно вирішили  підтримати запропоновану кандидатуру на подальше навчання за кошти бюджету Южноукраїнської міської  територіальної громади у вищому навчальному закладу. Також, Комісія зобов’язала Комунальне некомерційне підприємство «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня» (далі - КНП ЮМБЛ) укласти 3-х сторонній договір «Про надання платної освітньої послуги» за кошти бюджету Южноукраїнської міської територіальної громади між КНП ЮМБЛ, Полтавським державним медичним університетом та сутдентом (заявником). Здобуття вищої оствіти проводиться за денною формою навчання строком 4 роки 10 місяців, загальна вартість навчання становить 212890,00 грн.

 Дана кандидатура студента (заявник) також була погоджена секретарем Южноукраїнської міської ради Олександром Акуленком.

Враховуючи значну потребу  в максимальному наближенні медичної допомоги до кожного мешканця громади, збереження і зміцнення здоров`я населення, продовження періоду активного довголіття і тривалості життя людей, в Южноукраїнській міській територіальній громаді діє міська комплексна програма «Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді» на 2021-2025 рр., яка активно підтримується депутатами Южноукраїнської міської територіальної громади та владою громади  та фінансується за рахунок місцевого бюджету  Южноукраїнської міської територіальної громади . Саме в рамках вищезазначеної програми стала можливою така значуща підтримка цвіту нації, наших майбутніх лікарів, які будуть навчатися за рахунок коштів громади у вищих навчальних медичних закладах, а в подальшому будуть ділитися своїм досвідом та рятувати життя жителям нашої громади.

Наразі, залишаються діючими 3 договори, за якими студенти (мешканці нашої громади) навчаються за кошти  громади у вищих  навчальних закладах на лікарів. Двоє лікарів (терапевт та стоматолог), після отримання дипломів та закінчення навчання за договорами, вже працюють у закладах охорони здоров’я Южноукраїнської міської територіальної громади та надають якісні та вчасні послуги нашим жителям.

Тож, якщо Вас зацікавила дана інформація, Ви студент або ж майбутній студент медичних вищих навчальних закладів, звертайтеся до Управління охорони здоров’я Южноукраїнської міської територіальної громади за більш детальною інформацією, зателефонувавши за номером телефону 4-63-87.