Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Онкозахворювання і коронавірус: чи варто робити щеплення?

31.08.2022
Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Люди, які живуть із онкологічними захворюваннями, мають високий ризик отримати важкі ускладнення через COVID-19. Тому захистити організм онкопацієнтів від серйозних захворювань, спричинених цією недугою, і навіть смерті, допоможе вакцинація.

У Міністерстві охорони здоров’я України наголошують: вакцини є безпечними для людей, які хворіють на онкологічну патологію.

Проте у деяких випадках існують абсолютні протипоказання та застереження, про які в індивідуальній консультації пацієнтові розкаже лікуючий онколог.

Слід пам’ятати, що для людей з онкологією вакцинація від COVID-19 є пріоритетною. Але у кожному конкретному випадку їй має передувати лише консультація з лікарем!

Інформування про COVID-19 в контексті його ризиків для онкопацієнтів нині здійснюється у рамках спільної співпраці зі Світовим банком Міністерства охорони здоров’я України, за підтримки ПРООН в Україні та проєкту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

Зокрема, цими організаціями видано низку брошур та плакатів, де зазначені абсолютні протипоказання та застереження щодо вакцинації для людей, які мають онкопатологію.