Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Зустріч з міським головою Енергодару

29.08.2022
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні, 29 серпня у виконавчому комітеті відбулася зустріч секретаря Южноукраїнської міської ради Олександра Акуленка з міським головою Енергодару Дмитром Орловим. На зустрічі були присутні заступник міського голови Марія Дроздова та голова профспілкової організації ВП ПАЕС Сергій Снітков.

На зустрічі обговорювалися питання щодо допомоги у розміщенні та першочерговому забезпеченні гуманітарних потреб внутрішньо переміщених осіб з міста Енергодару. Було досягнуто домовленості щодо надання всебічної підтримки нашої громади не тільки в забезпеченні внутрішньо переміщених осіб, але і з інших питань що виникають під час військового стану.

Енергодар місто-супутник Запорізької АЕС з березня 2022 року окуповано та перебуває під контролем російських військових. Відтоді на майданчику ЗАЕС загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси. російські військові обстрілюють Енергодар та промисловий майданчик Запорізької АЕС. Влада радить мешканцям тимчасово окупованого Енергодара евакуюватися з міста.