Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

В Южноукраїнських школах обстежили укриття: рішення про навчання прийме військова адміністрація

15.08.2022
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

В четвер, 11 серпня в Южноукраїнську відбулось повторне обстеження укриттів в загальноосвітніх закладах громади.

За ініціативою заступника міського голови Сергія Горностая до роботи комісії окрім профільних членів були запрошені представники батьківської громадськості з кожної школи.

Члени комісії  та батьки, відвідуючи укриття в школах, мали змогу прослідкувати, як були усунені зауваження, надані на попередньому обстеженні та побачити результати комплектації укриттів відповідно до чинного законодавства.

Як зазначив Сергій Горностай, влада міста Южноукраїнськ зробила все для відкриття навчального року. Укриття повністю готові для прийняття учнів під час повітряної тривоги.

– «В період з 12 липня в усіх укриттях був зроблений косметичний ремонт, придбані бензинові генератори та змонтовано аварійне електроосвітлення, придбані альтернативні джерела світла (свічки, ліхтарі), укомплектовані медичні бокси, бокси для продуктів довготривалого зберігання, ємкості для води, встановлені вогнегасники, придбані набори необхідних інструментів, влаштовані туалетні кабінки та переносні біотуалети з рідиною для них, а також умивальники», – заявив Сергій Горностай.

Комісія в своїй роботі відзначила якісний рівень підготовки приміщень  та рекомендувала закладам освіти їх до використання в якості найпростішого укриття.

Чи почнуть загальноосвітні заклади освіти свою роботу в очному режимі?

Відповідно до листів Міністерства освіти і науки України та департаменту освіти і науки Миколаївської військової адміністрації від 08.08.2022 року №1601/02/01-01.16 «Про організацію 2022/2023 навчального року в закладах загальної середньої освіти області»:

«…форми організації  освітнього процесу визначаються педагогічною радою закладу освіти. Обрана форма навчання в закладі освіти обов’язково погоджується засновником з відповідною районною військовою адміністрацією».

Отже, наступний крок – обговорення  можливих варіантів організації освітнього процесу з директорами закладів.

Зустріч заступника міського голови Сергія Горностая з керівництвом управління освіти та директорами закладів запланована на наступному тижні.

Учасники освітнього процесу будуть проінформовані про результати цієї зустрічі.