Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 02.08.2022

02.08.2022
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

 

Станом на 02 серпня 2022 року

потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної громади (пости спостереження ВП «Південноукраїнська АЕС»)

знаходиться в межах фонових значень та становить наступні показники:

 

 

Найменування параметра

Середня потужність дози, мкЗв/год

ДР згідно НРБУ-97, мкЗв/год

1.

м. Южноукраїнськ

0.09

0.30

 

Замірені параметри не перевищують встановлених рівнів радіаційної безпеки.

 

В серпні на ВП «Південноукраїнська АЕС» розпочаті роботи з щорічної планової повірки блоків детектування гамма-випромінювання автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки (АСКРО), встановлених на проммайданчику і в населених пунктах 30-кілометрової зони спостереження АЕС.

Процес повірки розрахований на 1 місяць і виконується поетапно. Першим етапом повірки стане підтвердження придатності до подальшої експлуатації блоків детектування, встановлених у населених пунктах: м. Южноукраїнськ (СК «Олімп»), с. Новоселівка, смт. Олександрівка, с. Акмечетські ставки, с.Кузнецово, с.Іванівка, смт. Костянтинівка та с. Бузьке.

Враховуючи вищевикладене, інформація щодо радіаційної обстановки в смт. Костянтинівка, с. Бузьке та с. Іванівка буде оприлюднюватись після проведення повірки.