Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Проведені лабораторно-інструментальні дослідження навколишнього середовища на мікробіологічні, паразитологічні та санітарно-хімічні показники на території Южноукраїнської  ТГ

05.07.2022
Вознесенський РВ ДУ "Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України"

Фахівцями Вознесенського районного відділу згідно «Плану моніторингових досліджень об’єктів навколишнього середовища, лікувально-профілактичних закладів,загальноосвітніх та дитячих навчальних закладів, закладів соціального забезпечення Миколаївської області на 2022рік», в червні 2022року були проведені лабораторно-інструментальні дослідження навколишнього середовища на мікробіологічні, паразитологічні та санітарно-хімічні показники на території Южноукраїнської ТГ.

1) Вода питна:

            - з резервуару чистої води с.Олексіївка ВОС 2- 1 проба;

            - з розподільчої мережі міста – 4 проби;

            - з інших об’єктів міста – 18 проб.

 Всі досліджувані проби питної води відповідають нормативним вимогам ДСанПін 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

2) Води  з відкритих  водоймищ:

             - с.Олексіївка ВОС 2 водозабір – 1 проба;

            - р.Піденний Буг(пляж,500метрів вище пляжу,500метрів нижче пляжу) – 7 проб;

            - Ташлицьке водоймище -1 проба.

Одна проба, відібрана 06.06.2022року в районі пляжу, не відповідала вимогам «Державні санітарні правила планування та забудови населених пунктів» затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 19.06.96 р. №173 (додаток №11),  у  зв’язку з перевищенням вмісту  лактозопозитивної  кишкої палички ( індекс ЛКП – 6200 дм3 при нормі не більше 5000 дм3).

3) Вимірювання потужності поглиненої дози зовнішнього випромінювання  проводилися  щоденно, в трьох точках на території міста – 270  замірів.

Відхилень від норми  у вимірюваннях не виявлено.