Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

МОЗ закликає українців підтримувати українських фармацевтичних виробників

29.06.2022
Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Уряд України впроваджує низку заходів для підтримки вітчизняних виробників, щоб підтримати українську економіку і, відповідно, українську армію. Про це на засіданні Кабінету Міністрів України повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Тому Міністерство охорони здоров’я закликає українців долучатися до такої ініціативи та підтримувати фармацевтичні виробництва: купуючи ліки, орієнтуватися на препарати українського виробництва. 

«Фармвиробники України є невід’ємною частиною медичної системи, тому вони підходять до своєї діяльності дуже свідомо, намагаючись не підвищувати ціни та водночас відбудовуючи пошкоджені потужності. Тому буде цілком логічним, якщо українці надаватимуть перевагу препаратам українського виробництва, таким чином сприяючи відновленню економіки. Адже так гроші залишатимуться в Україні», – відзначив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда. 

Українські препарати проходять такі ж самі реєстраційні процедури та контроль якості, а отже – не поступаються європейським.

Крім того, для національних фармвиробників МОЗ працює над спрощенням умов прекваліфікації ВООЗ українських препаратів. Ідеться про зниження вартості процедури, простіші умови онлайн-інспекцій на час війни тощо. Завдяки спрощеній прекваліфікації українські виробники зможуть виходити на більш широкий ринок та стануть конкурентнішими для закупівель власне ВООЗ.