Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Зробіть щеплення, захистіть себе від COVID-19!

29.06.2022
Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Станом на 26 червня майже 700 тисяч українців не отримали другу дозу вакцини проти COVID-19, ще понад 14 мільйонів не зробили бустерне щеплення. Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

«З об’єктивних причин, що спричинені повномасштабним вторгненням російської федерації, спостерігаємо зменшення темпів вакцинації проти коронавірусної хвороби. Разом з тим, останні чотири місяці середня кількість зроблених щеплень складає близько чверті мільйона на місяць. Варто зазначити, що ще 689 тисяч українців не завершили базовий курс вакцинації, а понад 14 мільйонів не отримали бустерну дозу», — зазначив Ігор Кузін.

Загалом, першу дозу отримали 15,9 млн осіб, завершили базовий курс вакцинації — 15,2 млн українців, отримали бустерне щеплення — 1,4 млн осіб.

Статистика свідчить, що найбільше українці зараз роблять бустерних щеплень.

Водночас медична інфраструктура з вакцинації наразі дозволяє робити щеплення всім, хто цього потребує, у відносно безпечних регіонах. Лише за минулий тиждень працювали майже 2500 пунктів щеплення та 109 центрів масової вакцинації. Щеплювали українців 463 мобільні бригади.

Важливо, що в Україні наразі достатньо вакцин — майже 10 млн. Зокрема, йдеться про вакцини Cominarty від Pfizer та CoronaVac.

«Зараз особливо важливо піклуватися про себе та здоров’я близьких, адже цим ми не лише зберігаємо власне життя, а й даємо змогу медикам працювати задля порятунку постраждалих унаслідок війни. Тому закликаю всіх, хто ще не отримав необхідне щеплення, надолужити пропущене», — підсумував Ігор Кузін.

Нагадаємо, що в Южноукраїнську щеплення від COVID-19 можна зробити в центрі масової вакцинації, який знаходиться за адресою: вул. Паркова, 3в, кабінет 209  (Некомерційне комунальне підприємство «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»). В наявності  вакцини Cominarty від Pfizer та CoronaVac. Центр вакцинації працює з понеділка по п’ятницю щоденно, з 8.00 до 16.00. Попередній запис не потрібний.