Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбулися заняття у групі самопідтримки

17.06.2022
КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

На цьому тижні продовжуємо проведення занять групи самопідтримки для тих, кому важко справлятися з перепадами настрою, важкими емоціями та переживаннями (страхи, тривога, вина, сором, розгубленість, апатія, сум). Сформовано дві групи. Керівник групи – психолог комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади» Курзель Ольга Валентинівна.

Друге заняття у стабілізаційній групі соціально-психологічної присутності було присвячене простору групи, знаходженню місця емоціям, відчуттям та почуттям у своєму тілі. Група – це місце, де ми вчимося приймати один одного без бажання змінити. Працювали з завершеністю, опорами, вмінням розсипатися та розбудовуватись. Коментарі учасниць: «я сьогодні побачила багато того, чого не бачила минулого разу», «стало спокійніше», «відчуваю умиротворення». Важливо пам'ятати та відзначати завершення маленьких справ.

У другій групі заняття пройшло камерно та спокійно. З собою принесли різні почуття: тривогу, суєту, інтерес та передчуття. Після практик учасники відчули себе спокійно, затишно, утихомирено. Сподобалася вправа із завершенням маленьких справ та діалогу з опорою, всі розслабилися, відволіклися від гнітючих думок і захотіли спати. З собою взяли відчуття внутрішньої осі та спокій.

Усім, кому цікава дана тема та  є бажання відвідувати групу, просимо звертатися за номером телефону 0961918054.