Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Щодо повідомлення RASFF

20.05.2022
Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Арбузинським управляння Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області (далі – Арбузинське управління) отримано лист Держпродспоживслужби від 18.05.2022 №11.1.4- 5/5348 «Щодо повідомлення RASFF № 2022.1018» стосовно спалаху харчової інфекції, що ймовірно викликана дитячими сумішами з США.

ТОВ «Кратарія ЛТД» проінформувало Держпродспоживслужбу про добровільне відкликання харчових продуктів, виробництва компанії «Abbott» (США).

Згідно статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі – Закон) оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи.

У разі виявлення вищезазначеної продукції в обігу, просимо негайно інформувати  Арбузинське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області на e-mail: ugukr_dpss@dpssmk.gov.ua

Вищевикладене просимо довести до відома операторів ринку, діяльність яких пов’язана з використанням дитячих сумішей з США, а саме: виготовлених на одному із заводів компанії «Abbott», розташованому за адресою: м. Стерджис, штат Мічіган, США та розмістити на офіційному сайті.