Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

19 травня - Всесвітній день сімейного лікаря!

20.05.2022
Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Вперше ідея святкування була запропонована та одноголосно схвалена в травні 2010 року на засіданні Всесвітньої організації сімейних лікарів. У цей день ми віддаємо данину поваги нелегкій праці сімейних лікарів і їх ролі в системах охорони здоров’я.

Сьогодні сімейний лікар - це фахівець високої кваліфікації, який пройшов спеціальну багатопрофільну підготовку, яка дозволяє визначити характер захворювання і заходи, необхідні для його лікування.

Сімейний лікар може надавати профілактичну, лікувальну та реабілітаційну допомогу всім членам сім’ї: він - перша медична «інстанція», до якої ти і члени твоєї сім’ї можуть звернутися в разі проблем зі здоров’ям.

Хороший сімейний лікар володіє знаннями, як в області терапії, так і в численних суміжних областях, серед яких неврологія, офтальмологія, дерматологія, оториноларингология, кардіологія та інші. Саме сімейний лікар направляє хворого для консультації до профільних фахівців або на госпіталізацію в стаціонар.

Зараз, під час військового стану, для багатьох людей спілкування онлайн з сімейним лікарем становить важливу частину піклування про своє здоров’я. Самовіддана праця медичних фахівців первинної ланки - запорука своєчасного виявлення захворювання і скерування до спеціаліста.

З нагоди Всесвітнього дня сімейного лікаря висловлюємо всім фахівцям і фахівчиням, які працюють в сімейній медицині безмежну вдячність за Вашу відповідальність, високий професіоналізм та відданість справі.

Бажаємо Вам здоров’я, миру, професійних здобутків та вдячних пацієнтів.