Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Житлові субсидії діють

19.05.2022
Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управлінням соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради  вжито всіх необхідних заходів щодо своєчасного нарахування та виплати житлових субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

Нагадуємо, що згідно законодавства розмір житлових субсидій визначається як різниця між вартістю житлово-комунальних послуг у межах соціальних нормативів користування послугами та розміром обов'язкового відсотка платежу сім'ї, який визначається для кожної сім'ї індивідуально в залежності від її складу та отриманих доходів.

Рекомендуємо сім'ям, які з об'єктивних причин не в змозі самостійно сплачувати за комунальні послуги, та їх витрати на комунальні платежі перевищують 15% родинного бюджету, звернутись за отриманням житлової субсидії.

До уваги сімей, які перемістились з районів проведення бойових дій!

Переміщені сім'ї можуть звернутися за призначенням житлової субсидії за фактичним місцем проживання. У такому разі житлова субсидія призначається на підставі договору найму (оренди) житла.

Для призначення житлових субсидій подаються заява про призначення та надання житлової субсидії, декларація про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, для призначення субсидії за фактичним місцем проживання додатково надається договір найму (оренди) житла.

Документи на призначення житлової субсидії можна подати до Центру надання адміністративних послуг, уповноважених осіб територіальних громад, або направити поштою.