Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До уваги внутрішньо переміщених осіб!

17.05.2022
Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Ми з Вами проживаємо у місті-супутнику атомної електростанції. Гіркий досвід Чорнобильської аварії вчить нас передбачати можливі надзвичайності. Агресія російської федерації проти України підвищила ризик виникнення такої ситуації.

Звертаємо Вашу увагу, що при неблагополучній радіаційній обстановці у місті по сигналу штабу цивільної оборони міста «Радіаційна небезпека» Вам необхідно почати прийняття йодистого калію.

Управлінням соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради з 16.05.2022 року зареєстрованим внутрішньо переміщеним особам (ВПО), які проживають на території Южноукраїнської міської територіальної громади здійснюється видача препарату калію йодид по 5 таблеток на одну особу, окрім дітей віком до 2-х років.

Отримати препарат калію йодид необхідно за адресою:

управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради, бульвар Цвіточний, 4 щодня (крім суботи та неділі) з 9.00 до 10.00, телефон для довідок (05136) 5-55-27.

Запам’ятайте, що приймати профілактичну дозу калію йодиду потрібно лише після ОФІЦІЙНОГО ОПОВІЩЕННЯ про загрозу забруднення довкілля ізотопами радіоактивного йоду та необхідність проведення йодної профілактики.

Йодна профілактика – це прийом препаратів стабільного йоду під час радіаційної аварії для захисту щитоподібної залози.

НАГОЛОШУЄМО!

БЕЗ ОФІЦІЙНОГО ОГОЛОШЕННЯ ПРО ПРИЙОМ ДАНОГО ПРЕПАРАТУ КАЛІЙ ЙОДИД НЕ ВЖИВАТИ!