Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До уваги мешканців Южноукраїнської міської територіальної громади!

11.05.2022
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022 №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», на виконання розпорядження Миколаївської обласної військової адміністрації від 15.03.2022 №89-р «Про забезпечення контролю за встановленням суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі цін на деякі товари на території Миколаївської області», виконавчим комітетом Южноукраїнської міської ради постійно проводиться робота щодо здійснення моніторингу забезпечення продуктами харчування та паливно-мастильними матеріалами у торговельній мережі міської територіальної громади, також, здійснюються рейдові обстеження об’єктів торгівлі продовольчими товарами на предмет недопущення необґрунтованого підвищення цін в умовах воєнного стану суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі на основні продукти харчування, бензин (марки А-92, А-95), дизельне пальне, газ скраплений для автомобілів за участю представників управління економічного розвитку Южноукраїнської міської ради, Арбузинського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Миколаївській області, Южноукраїнського відділення поліції №3 Вознесенського районного управління поліції ГУНП України у Миколаївській області. 

За результатами проведених обстежень, в об’єктах торгівлі виявлено перевищення граничного рівня торговельної надбавки на продукти харчування, встановленого постановами Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», від 22 квітня 2020 р. № 341 «Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення» (із змінами внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 18.03.2022 №311 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 р. № 341 і від 9 грудня 2020 р. № 1236»).

До власників таких об’єктів вживаються превентивні заходи, зокрема надаються відповідні роз’яснення та консультації суб’єктам господарювання. Але зазначені превентивні заходи не мають значного впливу на суб’єктів господарювання і вони відмовляються знижувати ціни на товари, що мають істотну соціальну значущість. Тому, виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради вважає що найбільш ефективним заходом щодо дотримання суб’єктами господарювання граничної торгової націнки встановленої на державному рівні є притягнення порушників до адміністративної відповідальності. Тому, виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради постійно інформує Головне управління Держпродспоживслужби у Миколаївській області для вжиття останніми заходів відповідного реагування.