Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відпуск ліків хворим  на шизофренію та епілепсію

22.04.2022
Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

За ініціативи управління охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради та адміністрації Комунального некомерційного підприємства «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня» (далі – КНП «ЮМБЛ»), міським головою та членами виконавчого комітету одноголосно прийнято рішення від 06.04.2022 №114 спрямоване на безкоштовне забезпечення лікарськими засобами осіб окремих категорій за рахунок коштів бюджету Южноукраїнської міської територіальної громади в рамках міської комплексної програми «Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді», що поліпшить доступність хворих до медичної допомоги та покращить якість їх життя.

З 18.04.2022  ДП ПАТ ДАК «Ліки України» Аптека №6  (пр-т Незалежності б.8) відпускає лікарські засоби, за паперовими рецептами лікарів психіатра та невропатолога КНП «ЮМБЛ», особам з захворюванням на шизофренію та епілепсію, які зареєстровані на території Южноукраїнської міської територіальної громади, при амбулаторному лікуванні, з 100 % відшкодуванням вартості медикаментів та лікарських форм (безоплатно), вартість яких не відшкодовується за договорами про реімбурсацію за урядовою Програмою «Доступні ліки» (тобто лише тими медичними препаратами, які не входять до державної Програми).

Наразі виділено кошти з бюджету громади на безкоштовне забезпечення медичними препаратами які не входять до Програми «Доступні ліки».

До 01.10.2021 відшкодування складало 150,0 грн. для однієї особи на 1 місяць. З 01.10.2021 по 17.04.2022 відпуск медикаментів (безкоштовно, або з доплатою) відбувався за Програмою «Доступні ліки».