Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Тематична виставка «У їхніх серцях жила Україна» до Дня Героїв Небесної Сотні

21.02.2022
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї з 18-22 лютого експонувалася тематична виставка «У їхніх серцях жила Україна» до Дня Героїв Небесної Сотні. Усі охочі мали нагоду побачити світлини, листівки, плакати, особисті речі мітингувальників та пригадати, як починалось збройне  протистояння українців. Експонати відтворюють загальнонаціональні протести, мітинги, пікети, страйки та інші акції громадянської непокори проти свавілля влади.

Також на виставці виставлялась картина місцевої художниці Марії Ачкасової під лозунгом «Я за мир! Я проти війни!». Картину було написано у 2017 році під час танцю на пілоні, в рамках єдиного в Україні перформансу, що проходив на шоу Всеукраїнського фестивалю мистецтв «Марс атакує» недалеко від міста Кропивницького.

20 лютого стало для українців назавжди пам’ятним днем. День Героїв Небесної Сотні – це вшанування відважних воїнів, які своїми щирими прагненнями до кращого майбутнього, силою духу, незламним патріотизмом і ціною власного життя змінили хід історії нашої держави.

Вічна пам’ять і слава Героям!

Вони не вмирають, а навічно залишаються нашою славою та небесними захисниками України!