Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ЮЖНОУКРАЇНСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ, встигніть скористатися правом на приватизацію житла!

17.02.2022
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Якщо Ви виявили бажання приватизувати займану на умовах найму квартиру (будинок), жиле приміщення в гуртожитку, кімнату у комунальній квартирі,

для отримання бланку заяви з переліком документів,

необхідно звернутися до Центру надання адміністративних послуг
 міста Южноукраїнська

за адресою:  вул. Дружби Народів, 35В, м. Южноукраїнськ, т. 5-79-70.

Звертаємо увагу, що Южноукраїнською міською радою будуть проведені заходи з державної реєстрації права власності неприватизованого житла за територіальною громадою, тому закликаємо всіх мешканців, які проживають у  квартирах (будинках) державного житлового (комунального) фонду, житлових приміщеннях гуртожитків, скористатись своїм законним  правом на безоплатну приватизацію житла!

Переваги приватизації

Приватизувавши об’єкт нерухомого майна громадяни стають власниками цього майна. Власник володіє, користується і розпоряджається своїм майном на власний розсуд, тобто має право вчиняти щодо свого майна будь-які дії, які не суперечать закону (продати, обміняти або подарувати; залишити його у спадок; віддати під заставу при оформленні кредиту; передавати в найм (оренду) на законних підставах; робити реконструкцію або перепланування).

Також, якщо приватизувавши квартиру (будинок, кімнату) власник з якихось причин не проживає в цій квартирі, право власності на неї все одно залишається незмінним.

За  додатковою інформацією звертайтеся  
до відділу квартирного обліку та приватизації Южноукраїнської міської ради за адресою:

б-р Цвіточний, 9 (каб. №4), м. Южноукраїнськ,

тел. для довідок – 5-62-86.