Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Безпечні канікули

30.12.2021
Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради

Ура, канікули! Зимові канікули особливо радісні та незвичайні. Ми, дорослі, повинні потурбуватися  щоб вони були ще й безпечні.

Службою у справах дітей Южноукраїнської міської ради, спільно з працівниками поліції проводяться постійні рейди «Діти вулиці». Обстежуються місця збору дітей, сім’ї, в яких діти опинилися в складних життєвих обставинах.

Під час проведення рейдів контролюється перебування у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування, на вулицях та інших громадських місцях Южноукраїнської міської територіальної громади дітей віком до 16 років з 22.00 до 06.00 години без присутності батьків, або осіб, які їх замінюють, та контроль щодо заборони реалізації у закладах торгівлі усіх форм власності дітям віком до 18 років тютюнових виробів, пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, а також розпиття у громадських місцях.

Власники закладів сфери розваг, закладів громадського харчування та уповноважені ними особи зобов’язані вживати заходів щодо недопущення у такі заклади з 22.00 до 6.00 години дітей до 16 років без супроводження батьків, законних представників дітей. Також вони мають право з 22.00 до 6.00 години вимагати у відвідувача документів, що засвідчує особу.

У разі виявлення дитини в розважальному закладі чи в громадських місцях (парки, вулиці, території шкіл та дитячих садків, дитячі та спортивні майданчики, бари, дискотеки, магазини з алкогольною продукцією тощо) у нічний час, батьки притягуються до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків (ст. 184 Ку КУпАП)

Шановні батьки!

Будьте уважні до своїх дітей, забезпечивши їм гарні та безпечні  новорічні свята!