Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Ялинки для всієї громади

20.12.2021
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Вчора южноукраїнці були у захваті від новорічної ялинки та прикрас, що розташувались на площі перед Палацом культури. Але тепер ми - територіальна громада, і ми - це не лише місто. Ми - це ще три села та селище. Южноукраїнська влада подбала про святковий настрій і жителів, що приєдналися до нас нещодавна. Чотири штучні ялинки напередодні Дня святого Миколая були встановлені в Костянтинівці, Панкратовому, Бузькому та Іванівці. 19 грудня біля всіх наших ялинок, завдяки управлінню культури, молоді та спорту, на території всієї міської територіальної громади відбулись розважальні заходи. В селах та селищі у захваті були і малеча, і дорослі, бо, кажуть, про такі свята роками могли лише мріяти. В Бузькому, наприклад, взагалі ніколи не встановлювалась новорічна ялинка. 

На рішення про придбання штучної красуні вплинуло декілька факторів. По-перше, турбота про екологію: щороку Южноукраїнськ придбавав до 200 ялинок для прикрашання міста. По-друге, зіграв економічний фактор: експлуатація головної штучної прикраси розрахована на вісім-десять років, її придбання вигідніше, ніж щорічні закупівля, транспортування, встановлення, розбирання та утилізація живих дерев. До того ж, останні роки їх все важче було придбавати: шукати доводилось все далі від міста, що збільшувало транспортні витрати. 

Южноукраїнський феєрверк, що вчора гримів та сяяв, бачили не лише в місті. Багатьом він сподобався, особливо вражені були маленькі діти, бо мало хто з них побачить святковий феєрверк у новорічну ніч.

Вертеп та сяюча 3D-фігура “Подарунок” 19 грудня на площі перед Палацом культури були найпопулярнішими: постійно вишикувалась черга охочих сфотографуватися на пам'ять. То ж з новорічним декором вдалося догодити територіальній громаді. Ще б зберегти його на довгі роки, а це цілком можливо за умови дбайливого ставлення жителів до прикрас.