Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Чергове засідання виконкому відбулось 15 грудня

16.12.2021
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Під головуванням міського голови Валерія Онуфрієнка відбулось чергове засідання виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, в ньому взяли участь 13 членів виконкому. Розглядали 22 питання.

Перше питання - “Про схвалення проекту бюджету Южноукраїнської міської територіальної громади на 2022 рік”. Як доповіла Тетяна Гончарова, за планом на видаткову частину бюджету громади у 2022 році направляється 620 млн. 785 тис. 940 грн. фінансового ресурсу, у тому числі:

  • на освіту - 47,6%;

  • програми і резервний фонд - 21,6%;

  • виконавчі органи міської ради - 12,8%;

  • резерв для подальшого розподілу - 11,4%;

  • соціальний захист - 2,4%;

  • ДШМ - 1,5%;

  • культура - 1,4%;

  • ДЮСШ - 1%

  • інші (рятувальний пост) - 0,2%.

Членів виконкому цікавили питання, чому в бюджеті не передбачені кошти на будівництво спортивної зали гімназії та відновлення ДНЗ № 8, на що Тетяна Гончарова відповіла, що кошти на ці витрати планується взяти з “резерву для подальшого розподілу”. Після цього проект бюджету був схвалений одноголосно.

Серед інших питань, розглянутих на засіданні, були такі:

“Про погодження проекту Програми приватизації майна комунальної власності Южноукраїнської територіальної громади на 2022-2027 роки”;

“Про взяття на квартирний облік”;

“Про виконання міської Програми щодо організації мобілізаційної роботи та територіальної оборони в Южноукраїнській міській територіальній громаді на 2018-2021 роки та розгляд проекту Програми щодо організації мобілізаційної підготовки та територіальної оборони в Южноукраїнській міській територіальній громаді на 2022-2026 роки”;

“Про надання матеріальної допомоги” тощо.

На виконання доручення членів виконкому перед ними звітував начальник відділення поліції № 3 Вознесенського районного управління поліції Віктор Прокудін. Він розповів про кадровий склад відділення, кількість зареєстрованих заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події, відсоток розкриття злочинів. Після його виступу деякі члени виконкому - Ігор Латій та Віктор Сікиринський - висловили свої зауваження до роботи поліції, а от заступник міського голови Марія Дроздова, навпаки, подякувала за своєчасну допомогу в багатьох питаннях, і перш за все - за супровід автомобілів, що постачають кисень у лікарню. Віктор Прокудін занотував всі зауваження для подальшої роботи.

Після вичерпання порядку денного заступник міського голови Юрій Сіроух запропонував членам виконкому ознайомитись з проектами, що взяли участь у відкритому архітектурному конкурсі на визначення кращої проектної пропозиції комплексної реконструкції проспекту Незалежності, детально розповів про кожен проект, відповів на запитання.