Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Можливість доступу до соціальних об’єктів

06.12.2021
КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

З метою створення для людей з інвалідністю можливості вести незалежний та повноцінний спосіб життя, комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади вживаються конкретні заходи для усунення будь-яких перешкод, що утруднюють або унеможливлюють доступ до споруд, транспорту, а також до інших об’єктів і послуг (школи, житлові будинки, медичні установи, аптеки, магазини, робочі місця та інше).

Відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю повністю обладнане  для перебування дітей з інвалідністю, у т.ч. для дітей з інвалідністю, які пересуваються за допомогою візків та ходунків. При вході у приміщення встановлено кнопку виклику персоналу. Вхід до відділення облаштований відповідно до вимог державних будівельних норм пандусом з поручнями. Туалетні кімнати спеціально обладнані відповідно до вимог. Станом на 03.12.2021  послуги у відділенні отримали  62 дитини, з них 6 дітей групи ризику та  4 дитини віком від чотирьох років, які мають відповідні медичні показання.

У відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг забезпечено безперешкодний доступ, а саме: відповідно до норм облаштована туалетна кімната та кімната для осіб з інвалідністю, які пересуваються на інвалідних візках (виконано ремонт кімнати та придбано багатофункціональні ліжка  для вищезазначеної категорії). Вхід до відділення забезпечений пандусом з поручнями та є кнопка виклику. Станом на 03.12.2021  послуги у відділенні отримали  23 особи з інвалідністю.

У «Соціальній перукарні» відділенні надання адресної натуральної та грошової допомоги вхід до відділення забезпечений пандусом з поручнями, є кнопка виклику. Спеціально облаштована туалетна кімната. Станом на 03.12.2021  послуги у відділенні отримала  51 особа.

З метою поліпшення транспортної доступності мешканців нашої громади з числа осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до різних об’єктів інфраструктури, надаються транспортні соціальні послуги службою «Соціальне таксі». Надано послуги у поточному році 406 особам, у тому числі надаються послуги сходовим мобільним підйомником, які отримали  16 осіб.

На теперішній час на балансі комунального закладу знаходяться два автотранспортних засоби для надання транспортних послуг, а саме:

  • мікроавтобус на 10 пасажирських місць;
  • спецавтотранспорт для перевезення осіб з інвалідністю, які пересуваються за допомогою візка.

Транспортні послуги надаються безоплатно та за оплату:

  • особам з інвалідністю, які пересуваються на візку;
  • особам, які самостійно не пересуваються або пересуваються за допомогою милиць, палиць, візків та інших технічних засобів реабілітації;
  • громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, хворим, які мають рідних, що проживають за межами Южноукраїнської міської територіальної громади і якщо розмір пенсії громадян перед місяцем звернення не перевищує двох прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність ( 3708 грн.).

Транспортні послуги можуть надаватися за оплату згідно з тарифами особам, у тому числі працездатного віку, які тимчасово мають знижену групу рухової активності (в результаті травми, перенесеної операції тощо) та за станом фізичного здоров’я потребують транспортування із залученням інвалідного візка з лікувального закладу до місця проживання чи навпаки. Така особа повинна надати довіку від лікаря про нездатність самостійно пересуватися. Вартість поїздки за 1 км. становить 9,01 грн. або 8,89 грн. у залежності від наявного вільного автотранспорту.

Замовлення транспортної послуги приймається у наступному вигляді:

- за особистим зверненням особи за адресою: б-р Цвіточний, 4, кабінет № 3;

- в телефонному режимі 5-55-37, 0689451900;

- за електронною адресою e-mail: kztcsoyug@gmail.com ;

- на офіційній сторінці територіального центру в соціальній мережі «Фейсбук» за адресою: https://www.facebook.com/groups/kztcso .