Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Подія на ВРП-330 Южно-Української АЕС до відключення споживачів не призвела

01.12.2021
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

30 листопада о 7 годині 56 хвилин на Южно-Українській АЕС сталося електричне пошкодження трансформатора струму з його загорянням, що призвело до автоматичного відключення дією захистів другої системи шин та пуско-резервних трансформаторів.

Було викликано пожежну охорону. О 08 годині 40 хвилин пожежу ліквідовано. Після відключення пошкодженого обладнання о 09 год. 02 хв. друга система шин випробувана робочою напругою та о 09 год. 08 хв. введена в роботу. Масштаби пошкоджень не значні - порушення не призвело до відімкнення споживачів від постачання. За попередньою оцінкою подія віднесена до відмови І категорії.

Проводяться роботи з виявлення причин пошкодження. Для розслідування порушення та встановлення причини, що його викликала, створена комісія.

Станом на 30 листопада обладнання першого, другого і третього енергоблоків Южно-Української АЕС працює в заданому режимі без зауважень. Радіаційній фон на промисловому майданчику Южно-Української АЕС перебуває на рівні природних фонових значень, які були заміряні до пуску атомної станції. 30 листопада він складає 0,09 мкЗв/год. Викиди та скиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищують встановлених допустимих значень.         

Оперативну інформацію про роботу Южно-Української АЕС цілодобово можна отримати за телефоном безкоштовної «гарячої лінії» 0-800-500-107 та телефоном-автовідповідачем (05136) 4-29-93, а також на офіційному сайті за адресою www.sunpp.mk.ua.