Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбулось чергове засідання виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради

18.11.2021
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

17 листопада відбулось чергове засідання виконавчого комітету під головуванням міського голови Валерія Онуфрієнка. Порядок денний після уточнень налічував 14 питань, з яких одне додаткове про захист прав неповнолітніх.

Члени виконкому підтримали економічно обґрунтоване підвищення тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами, що надає КП СКГ. Після укладення відповідних договорів зі споживачами вивіз сміття становитиме 96,25 грн. за 1 м3 (зростання на 92%),  а його захоронення становитиме 21,82 грн. за 1 м3 (зростання на 82%).

Жваве обговорення викликало питання “Про розгляд листа відділення поліції № 3 Вознесенського районного управління поліції ГУ НП в Миколаївській області щодо режиму роботи кафе “Водолій”. З огляду на численні порушення правил додержання тиші (сварки, бійки) у нічний час в цьому кафе, проект рішення передбачав рекомендувати його власнику встановити режим роботи з 20 травня до 17 вересня щоденно з 10:00 до 20:00 а також забезпечити недопущення порушення правил продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв. Результат голосування: дев’ять “за”, три “проти” - і рішення не прийнято. 

Внесені зміни до рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 25.05.2016 р. № 128 “Про затвердження Порядку розміщення об'єктів зовнішньої реклами на території міста Южноукраїнська”. Зокрема, слова “місто Южноукраїнськ” замінено на “Южноукраїнська міська територіальна громада”, змінені у бік збільшення тарифи на розміщення рекламних засобів, встановлено заборону на розташування рекламних засобів на розділяючій смузі вздовж проспекту Незалежності тощо.

Заступник міського голови Юрій Сіроух звернувся до членів виконкому за порадою. Йдеться про архітектурний конкурс проектів з реконструкції проспекта Незалежності. До виконкома надійшло п’ять заяв про участь, але на кінцевий термін подання проектів в електронному вигляді - 15 листопада - надійшов лише один. Інші учасники не встигли представити свої ідеї з різних причин. Після обговорення ситуації члени виконкома запропонували продовжити термін прийняття проектів до 10 грудня нинішнього року, за що й проголосували.

Також прийняті рішення з наступних питань:

“Про погодження переліку об’єктів права комунальної власності Южноукраїнської міської територіальної громади, що не підлягають приватизації (відчуженню) в 2022 році”;

“Про надання житлових приміщень”; 

“Про присвоєння поштової адреси комплексу споруд бризкальних басейнів Южно-Українська АЕС на Ташлицькому водосховищі, розташованих на території промислового майданчика в місті Южноукраїнську Вознесенського району Миколаївської області”;

“Про присвоєння поштових адрес групі нежитлових приміщень, розташованих за адресою: бульвар Шевченка, 3-с в місті Южноукраїнську Вознесенського району Миколаївської області”;

“Про затвердження Положення про службове посвідчення члена виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради”;

“Про надання матеріальної допомоги” тощо.