Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Керівник Енергоатома Петро Котін відвідав Южно-Український енергокомплекс

18.11.2021
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

18 листопада 2021 року на Южно-Українському енергокомплексі з робочим візитом перебував керівник НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

Під час візиту оглянули будівельний майданчик, де реалізують один з наймасштабніших для вітчизняної енергетики проєктів – реконструкцію системи технічного водопостачання ЮУАЕС. У червні 2021-го ввели в роботу два із п’яти запланованих бризкальних басейнів, ще два запрацюють до кінця поточного року, а п’ятий – у наступному.

Відвідали і Ташлицьку ГАЕС, гідроагрегат №3 якої мають запустити в грудні цього року. Зараз на ТГАЕС ведуться монтажні роботи, основна з яких – монтаж струмопроводів. Це обладнання забезпечить з’єднання генератора-двигуна третього гідроагрегату і блочного трансформатора. Всі роботи виконуються у встановлені терміни.

Керівництво Компанії також завітало на Олександрівську гідроелектростанцію, що входить до складу Южно-Українського енергокомплексу. Вона зацікавила команду фахівців з огляду на перспективу реконструкції розташованої поруч Вознесенської ГЕС. Директор ВП «Атомпроектінжиніринг» Микола Божко доповів про проєкт її відновлення, адже ця ГЕС вже давно не працює. Він зауважив, що відродження Вознесенської ГЕС та очистка водойми дадуть можливість не лише відновити важливий енергетичний об’єкт «зеленої» генерації, а й створити об’єкт туристичної інфраструктури загальнодержавного рівня – з неповторними ландшафтом і краєвидами. Крім того, вдасться відновити водні пасажирські перевезення Херсон – Миколаїв – Нова Одеса – Олександрівка.

Під час наради на ЮУАЕС стосовно підготовки енергоблоків до проходження осінньо-зимового періоду Петро Котін наголосив, що для успішного проходження піків опалювального сезону важливо забезпечити стабільну роботу усіх наявних атомних потужностей. Очільник Енергоатома окремо підкреслив: усьому персоналу необхідно якнайшвидше вакцинуватися проти COVID-19.

Зараз ЮУАЕС працює всіма трьома енергоблоками номінальною потужністю 3025 МВт. Нагадаємо, що 10 листопада 2021 року після успішного завершення планового капітального ремонту до енергомережі був достроково підключений енергоблок №1.