Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Замість іржавих водопровідних труб - нові поліетиленові

12.11.2021
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Довгоочікуваний капітальний ремонт трубопроводу холодного водопостачання першого та третього мікрорайонів нарешті розпочато. Вартість договору закупівлі робіт на цей проект - 4 348 866,61 грн. Тендер на проведення ремонту виграло ТОВ “Ресурстехнобуд” (м. Пустомити, Львівська область). Ця фірма не вперше працює на території міста: нещодавно її працівники (переважно мешканці Южноукраїнська) успішно відремонтували ливневу каналізацію по вулиці Дружби Народів та відновили асфальтне покриття в місцях проколів.

Як повідомили спеціалісти управління будівництва та ремонтів Южноукраїнської міської ради, до кінця року мають бути прокладені нові поліетиленові труби загальною довжиною 1740 метрів на відстані 870 метрів - від магазину “Охота и рыбалка” до кінця вулиці Дружби Народів. Вони прокладатимуться поруч із наявним трубопроводом, щоб не відключати споживачів від водопостачання. Нові труби будуть розташовані на глибині два метри. Там, де можливо (старі тротуари), розкопується поверхня землі, а для запобігання пошкодження дорожнього полотна на в’їздах в двори та зменшення витрат застосовується метод горизонтально-спрямованого буріння. Встановлені та зварені труби мають пройти гідравлічні випробування, і лише після цього траншеї будуть закопані, а благоустрій відновлений. Строк експлуатації нового трубопроводу - 50 років.

Термін реалізації проекту залежить від погодних умов, робота також трохи ускладнюється наявністю на шляху прокладання труб комунікацій різних підприємств та організацій міста - електромережі, слабострумні мережі тощо.

Таким чином ремонт вулиці Дружби Народів знаходиться на завершальній стадії. До кінця року, якщо не завадять погодні умови, має бути заасфальтований невеликий відрізок дорожнього покриття - від льодової ковзанки до СК “Олімп”, по всій вулиці встановлені дорожні знаки, нанесена розмітка та повністю відремонтована тротуарна доріжка. Залишається відкритим лише одне питання - освітлення, але депутати Южноукраїнської міської ради ще не визначились, яким воно має бути.